Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Zelfstandige of (starters) BVBA?

Vraag van: 1241 keer bekeken Rechtsvorm

Ik wil binnenkort de stap naar zelfstandigheid zetten, en kan mijn oude werkgever €39000 per jaar factureren. Gezien er een splitsing in hun zaakvoering komt kan ik daarvoor een Engels en een Nederlands bedrijf gaan factureren.

Bovendien wil ik mijn kunstwerken verkopen, via website www.sferes.net en via een gallery aan huis, en wordt medewerker aan een info website over Brussel.

Schijnzelfstandigheid is denk ik geen probleem gezien die splitsing en mijn kunst bezigheden. Maar wat is nu de beste bedrijfsvorm? Zelfstandige, of starters BVBA? En met zo'n breed scala aan bezigheden, welke kosten zijn belasting aftrekbaar?

bij voorbaat dank

2 Antwoorden 1. freelancenetwork

  Wellicht bespreek je dit best even met een boekhouder. Elke persoon is anders. Naast de starters BVBA heb je ook nog de commanditaire vennootschap. Het voordeel van deze laatste is dat je kunt oprichten zonder tussenkomst van de notaris en dat er geen verplicht kapitaal moet opgebouwd worden. Het nadeel van de commanditaire vennootschap is dat je wel hoofdelijk aansprakelijk blijft net zoals in een eenmanszaak. 2. [email protected]

  Beste Sjors,

  met een omzet van 39000 euro zou ik in eerste instantie opteren voor een éénmanszaak.

  je moet er van uit gaan dat kosten aftrekbaar zijn als ze betrekking hebben tot je beroep en de volgende voorwaarden voldaan zijn:

  De kost moet u tijdens het jaar werkelijk hebben betaald of een vaststaande schuld zijn
  U moet de kost hebben gedaan met het oog op het verwerven of behouden van uw belastbare beroepsinkomsten.
  Je moet de kost kunnen bewijzen. Een factuur is hiervoor het meest aangewezen

  Als je me een mailtje stuurt kan ik je wel een lijst stuur door de fiscus zelf opgesteld met de algemene aftrekbare beroepskosten.

  gr.

  Hans


Deze vraag beantwoorden