Welkom Gast. Inloggen or Registreren

4 Antwoorden

Zelfstandig in bijberoep op eigen naam?

Vraag van: 1059 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik zou graag meer informatie willen over zelfstandig in bijberoep.

 

Mijn vader is namelijk een electricien in bijberoep en we vroegen ons af of het mogelijk is om hier andere diensten bij te leveren.

 

Ik beschik over een diploma van multimedia & communicatie technologie en zou webhosting, webdevelopment/design willen aanbieden.

 

Ik zou bij deze graag willen weten of het mogelijk is om dit allemaal samen te doen? Moet het dan misschien in bijberoep op mijn naam of mag ik deze functies uitvoeren onder zijn naam indien ik mijn diploma voorleg?

 

Alvast bedankt

4 Antwoorden 1. Carbofisc

  Diploma’s zijn niet vereist voor multimedia, webhosting, webdesign,… in tegenstelling tot electricien, is dat geen beschermd beroep.

  Jij kan dus niet zomaar zeggen dat je electricien bent.

  Je kan zeggen dat je alles inzake multimedia en communicatie en webhosting, development en design doet. Ook je vader kan dat bij zijn inschrijving kbo zetten.

  Maar weet wel dat hij dan de inkomsten krijgt, jou niets mag uitbetalen, en er belastingen op zal betalen. 2. Axel

  Dus er is helemaal geen mogelijkheid om dit beschermd beroep te combineren met multimedia,webhosting, webdesign, .. ? 3. Carbofisc

  Jazeker, een electricien mag er zaken bij doen. Maar jij mag geen geld ontvangen ervoor. Je vader zal dat ontvangen. 4. Axel

  Dan zal het helaas apart moeten.

  Bedankt voor de informatie!


Deze vraag beantwoorden