Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Zelfstandig (bijberoep) starten

Vraag van: 1352 keer bekeken Financieel

Hey Ik zou binnenkort starten met zelfstandig bijberoep, in de hoop het later te kunnen uitbouwen naar volledig zelfstandig zijn.  Nu vind ik overal zoveel tegenstrijdige ingewikkelde info waar ik de helft niet van snap. Hoe weet je op voorhand (voor bijv. de BTW-vrijstelling) hoeveel winst je zal gaan maken... Ik wou eigenlijk eens concreet weten wat je allemaal moet doen om te starten en of het idd de moeite loont om bijberoep te gaan doen...Ben bijna klaar met cursus medisch pedicure, denk wel dat daar markt voor is, maar verdien je dan idd genoeg om een normaal loon te hebben want met al die (grote) getallen (rsz, bijdragen voor dit, bijdragen voor dat, verzekeringen, btw, etc etc) denk ik dan dat je toch al een groot bedrag moet vragen aan je klant om een beetje uit de kosten te kunnen komen.. Alvast bedankt voor de info!

2 Antwoorden 1. Noella

  Beste,

  U bent steeds welkom bij ons op kantoor voor een gratis advies gesprek m.b.t. de opstart van uw zelfstandige activiteit en de sociale bijdragen die u als zelfstandige moet betalen..

  Via de volgende link krijgt u een overzicht van onze kantoren.

  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl

  M.b.t. de haalbaarheid neemt u best contact op met een boekhouder.

  Met vriendelijke groeten

  Noëlla Wouters
  Securex ondernemingsloket 2. Zelfstandigen.be

  Het is inderdaad niet eenvoudig om een juiste winstberekening te maken een omzetberekening zou toch tot de mogelijkheden moeten behoren. Je bent zelf het best geplaatst om deze uit te voeren aan de hand van de verkoopprijs en hoeveelheden van je product of het aantal uren en de prijs van je dienstverlening…

  Het is de omzet die bepalend is voor de btw-vrijstelling, niet je winst.


Deze vraag beantwoorden