Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Zelfstandig bijberoep met echtgenoot

Vraag van: 854 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste,

Ik zou graag als manicure starten in bijberoep, ik heb hiervoor de nodige diploma's. Enkel heb ik geen bedrijfsbeheer. Ik wil dit doen als bijberoep. Mijn echtgenoot heeft wel zijn bedrijfsbeheer. Maar hij heeft reeds een zelfstandig bijberoep. Kan ik dan nog op hem beroep doen? Start hij dan de zaak en ben ik zijn meewerkende partner of komt de zaak volledig op mij met hem als mede verantwoordelijke?

Alvast bedankt!

2 Antwoorden 1. Vincent De Backer - Erkend Boekhouder

  Shana, ik vind deze te riskant om een correct antwoord op te geven. Misschien dat iemand anders hier het antwoord weet maar ik raad je aan om aan te kloppen bij het sociaal secretariaat. Dit zou basiskennis voor hun moeten zijn gezien zij dagelijks dergelijke gevallen tegenkomen. 2. Carbofisc

  Het kan in beide richtingen, maar deze lijkt me het beste voor jullie :

  Jij kan starten als zelfstandige, je beroepskennis aantonen, en je echtgenoot zijn kennis beroepsbeheer gebruiken.

  In dit geval moeten jullie zich beiden aansluiten bij een sociale kas voor zelfstandigen, maar uw echtgenoot zal u enkel bijstaan. Er zal dus alleen een ondernemingsnummer en BTW-nummer zijn op uw naam. Zolang uw echtgenoot hiervoor geen vergoeding ontvangt is dit kosteloos. Let wel, vergeet niet die kosteloosheid aan te vragen.

  Mocht u nog vragen hebben, kan u gerust met ons contact opnemen.

  Met vriendelijke groeten,

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden