Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Zelfstandig bijberoep – hoofdberoep

Vraag van: 877 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste,

Ik ben van plan om in 2015 te starten met een zelfstandig bijberoep als verkoper van 'artikelen' (Dutchtub's) na mijn uren en in het weekend.

Ik zou dan op commissie werken, maar ik wil wettelijk in orde zijn met alles.

Momenteel ben ik al 4 jaar vertegenwoordiger, nu is mijn vraag; Welk statuut ik het best zou aangaan (eenmanszaak/bvba?) En welke stappen dat ik hiervoor moet ondernemen + de eventuele kosten die erbij zouden komen kijken?

Stel dat de verkoop toch niet loopt zoals gepland is dit dan een probleem of moet ik als zelfstandige in bijberoep een minimum opbrengst bekomen?

Nu zou ik kunnen beginnen voor een firma die 'hottub's' verkopen.

Als ik daar eens mee ben vertrokken is het de bedoeling om nog een product erbij te nemen om te verkopen voor een firma.

Mijn bedoeling is om over 2 jaar van mijn zelfstandig bijberoep mijn zelfstandig hoofdberoep te gaan maken. (met loopbaanonderbreking van mijn huidige job)

Wat stel je voor?

Alle tips en informatie zijn welkom.

Ik dank jullie alvast voor de gedane moeite.

1 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Als het fiscale uw motivatie is om eventueel over te gaan naar een vennootschap, hebben we op zijn minst uw verwachtte inkomsten nodig, alsook uw verwachtte kosten.

  Een andere motivatie om een vennootschap op te richten is de beperking van uw aansprakelijkheid. Aangezien u als vertegenwoordiger optreedt, en niet als verdeler, ligt de aansprakelijkheid bij de producent.

  Mij lijkt het het best om als eenmanszaak te starten. Eventueel kan u later uw eenmanszaak nog omvormen tot vennootschap.

  U vindt meer informatie omtrent de keuze van vennootschap of eenmanszaak hier : http://www.carbofisc.be/diensten/startup/vorm/

  mocht u nog vragen hebben kan u ons altijd contacteren : http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden