Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Zelfstandig bijberoep aanvragen voor 1 opdracht?

Vraag van: 1342 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik werk voor een werkgever maar heb nu daarnaast een korte opdracht gekregen om iemand die zelfstandig is te assisteren. Misschien zal dit in de toekomst nog gebeuren. Is het interessant om hiervoor zelfstandig in bijberoep te zijn ? Voor die ene opdracht ontvang ik vermoedelijk 3000 euro. Of op welke manier kan ik mij best laten uitbetalen?

1 Antwoorden 1. Noella

  Indien u wenst te starten als zelfstandige zijn er een aantal stappen die u dient te
  ondernemen en wij kunnen u hiermee verder helpen.

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens uw professioneel rekeningnummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in bijberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 75,62 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 1.419,50 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.

  Voor een netto jaarinkomen van een 3.000,00 euro bedragen de voorlopige sociale bijdragen in bijberoep +/- 160,00 euro per kwartaal.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors. Ze nodigen u graag uit voor een gratis en gepersonaliseerd advies.

  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden