Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Wie mag bedrijfsbeheer inbrengen?

Vraag van: 1897 keer bekeken Algemeen

Onze zoon zou freelance illustrator willen worden, maar bij aanvraag van een ondernemingsnummer bleek dat hij een attest van bedrijfsbeheer moest voorleggen, zijn A2 beroepsdiploma bleek niet voldoende.

Naar aanleiding van een andere vraag hier vroeg ik me af of mijn echtgenote (die wel dit attest haalde in avondcursus) hier kan in optreden?

Een andere mogelijkheid zou de 'artistieke prestatie' zijn? maar daar is de grens tussen grafisch werk (niet toegelaten) en illustratie zeer dun...

Onze zoon (23) heeft wel zijn vaardigheden op artistiek vlak, maar een cursus bedrijfsbeheer tot een goed einde brengen zit er niet echt in, bedankt voor wat info.

3 Antwoorden



 1. Geert Vandeput

  Uw echtgenoot zou dit moeten kunnen leveren. Dit via een contract van lastgeving. Een ondernemingsloket kan u hier zeker mee helpen.



 2. SBB Accountants en Adviseurs

  Beste,

  uw echtgenote zou inderdaad de basiskennis bedrijfsbeheer voor uw zoon kunnen bewijzen. Dit houdt wel in dat zij zich als zelfstandig helper moet aansluiten bij een sociaal vezekeringsfonds. Indien uw echtgenote minstens halftijds werkzaam is als loontrekkende, dan gaat het om een aansluiting als zelfstandige in bijberoep. Indien zij geen inkomen zal verwerven uit de zelfstandige activiteit, dan kan ze een vrijstelling van bijdragen aanvragen en moeten er dus geen sociale bijdragen betaald worden.
  Na drie jaar zelfstandigheid in hoofdberoep kan uw zoon op basis van praktijkervaring zelf de basiskennis bedrijfsbeheer aantonen. Dan kan de aansluiting van uw partner bij het sociaal verzekeringsfonds stopgezet worden.

  Indien u hierover nog vragen heeft, bent u steeds welkom bij een SBB-kantoor in uw buurt.



 3. Janique - Securex Ondernemingsloket

  beste, de hierboven vermelde info klopt. U kan op onderstaande link de uitgebreide regelgeving vinden : http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/startvoorwaarden/vakbekwaamheid/index.html
  Klik op vakbekwaamheid ‘in detail’.

  Je kan ook rechtstreeks bij het ondernemingsloket go-start terecht, zie adressen op :
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden