Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Wie kan mij raad geven?

Vraag van: 1331 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik weet niet zeker of ik met mijn vraag terecht kan bij u, maar hopelijk kan u me wat raad geven.

Ik wil 01/01/2014 starten als zelfstandige in bijberoep. Ik werk fulltime als bediende en zou als onafhankelijk Herbalife distributeur willen starten. Ik twijfel echter nog enorm of ik als zelfstandige in bijberoep ga starten of zelfstandige in bijberoep met vrijstelling van btw. Ik ga (zeker het eerste jaar) niet zo erg veel verdienen, mits dit zich moet opbouwen en ik fulltime werk, dus hier minder tijd in kan steken dan bv personen die dit als hoofdberoep doen.

Ik kan echter als ik me niet vergis met vrijstelling van btw geen onkosten inbrengen. Ik vraag me af of de kosten van mijn benzine, de maandelijkse bijdrage (60euro) van de office waaruit ik ga werken, enz.. kunnen tippen aan de bijdrage die ik zal moeten betalen bij de belastingen, betaling van een boekhouder enz..

Hopelijk kan u me hier wat raad over geven.

Alvast bedankt.

2 Antwoorden 1. Zenito Ondernemingsloket

  Beste Jolien,

  Best kan u deze vraag aan uw boekhouder/accountant stellen.

  Wij kunnen in ieder geval uw btw- aanvraag of vrijstelling in orde maken. Ook uw aansluiting in bijberoep geniet onze zorgen. U krijgt er gratis rechtsbijstand bovenop.

  Mocht u nog vragen hebben, kan u terecht op 02/21.22.303. of http://www.startersgps.be

  Met vriendelijke groet,

  Bart Pittoors
  Adviseur Zenito Studiedienst – Sociaal Verzekeringsfonds en Ondernemingsloket 2. [email protected]

  Beste Jolien,

  als je onder de vrijstellingsregeling werkt kan je dezelfde kosten inbrengen dan als btw plichtige. Het verschil schuilt er enkel in dat je geen btw kan aftrekken (deze is dan een kost) omdat je ook geen btw aanrekent aan je klanten. Als je nog vragen hebt stuur gerust een mailtje

  hans


Deze vraag beantwoorden