Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Wie kan mij helpen om zelfstandige in bijberoep te worden?

Vraag van: 1363 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik ben tewerkgesteld voor 22,8 uur per week. Daarnaast werk ik via interim aan zelfstandige projecten, hoofdzakelijk in de kunstensector.

Ik ben aan het overwegen om zelfstandig in bijberoep te worden om mijn projecten niet meer via interim te doen.

Waar kan ik terecht voor mijn vragen over de voor en nadelen?

Wie kan mij hiervoor begeleiden? Heb ik een boekhouder nodig? Kan ik de kosten dat ik heb om mijn beroep uit te oefenen aftrekken van mijn inkomsten?

Graag had ik een afspraak gemaakt om deze zaken te bespreken.

Wie kan mij hiervoor helpen?

alvast bedankt!

3 Antwoorden 1. Willem

  Ik ben zelf 4 jaar lang zelfstandige in bijberoep geweest.

  Het beste dat je kan doen is aankloppen bij een sociaal secretariaat. Zij kunnen alles voor je regelen en zorgen dat je zo snel mogelijk je btwnr enz hebt. Afhankelijk van de omzet die je op jaarbasis zou draaien kan het zijn dat boekhouding makkelijk of moeilijker wordt.

  Stel dat je bvb min dan 5580€ omzet draait op jaarbasis, dan kan je kiezen om vrijgesteld te worden van btw, dit houdt in dat je boekhouding aanzienlijk makkelijker zou verlopen en dat je deze eventueel zelf zou kunnen doen.

  Zit je boven de 5580€, dan kan je hiervan niet genieten. Hou er wel rekening mee dat je soiso verkoopfacturen moet opstellen naar je klanten toe, en aankoopfacturen moet bijhouden. het verschil tussen de 2 is dan ruw je winst en hierop word je dan nog eens belast op jaarbasis. 2. Startersforum

  Ik denk dat Willem een sociaal verzekeringsfonds bedoelt i.p.v. een sociaal secretariaat. Nog beter is het om bij een ondernemingsloket langs (binnen) te gaan.

  Onze partners kunnen jou daarbij zeker van dienst zijn. Zie http://www.startersforum.be/partners 3. Joana

  Bedankt voor jullie hulp!


Deze vraag beantwoorden