Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Wie kan mij begeleiden als starter?

Vraag van: 1227 keer bekeken Sociaal statuut

Een tijdje geleden kreeg ik vanuit een zelfstandige praktijk van kinesisten de vraag om in hun praktijk te starten met een logopedische dienst. Eveneens op zelfstandige basis.

Tot hier toe heb ik enkel als logopediste in dienstverband gewerkt. Op zich lijkt mij de stap naar zelfstandige een boeiende uitdaging maar ik zit nog met heel wat vragen waarop ik hier al gedeeltelijk een antwoord vond. Ik ben nu eigenlijk op zoek naar iemand waarbij ik terecht kan met mijn vragen, iemand die me eventueel ook kan begeleiden bij de opstart als zelfstandige (moest ik de stap dan toch zetten).

Ik zit voornamelijk met vragen als:

-beter zelfstandige in hoofd- of bijberoep? (aangezien ik nog werk via interims, heb ik niet continu een hoofdberoep in loondienst) -wat houd je over op het einde van de rit? (maw brengt het iets op om dit als 'extra' te doen -welke dingen moet je allemaal in orde brengen?

-enz

Alvast bedankt voor uw hulp

1 Antwoorden  1. Janique - Securex Ondernemingsloket

    Aangezien u geen zekerheid hebt over uw loontrekkende statuut (interim), kan u ook niet met zekerheid als zelfstandige in bijberoep aanzien worden. Het statuut ZIB kan immers enkel als u minstens halftijds werkt als loontrekkende. Dit zal dus per kwartaal bekeken worden. Onafhankelijk of het nu hoofd- of bijberoep is, heeft u een ondernemingsnummer nodig en zal u moeten aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Daarvoor kunt u terecht bij het ondernemingsloket go-start. http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl

    Zij kunnen u ook in contact brengen met een business coach die u kan begeleiden bij de opstart van uw zaak.


Deze vraag beantwoorden