Werken in de horeca als bijberoep
Vraag van: Claude 3938 keer bekeken Zelfstandig bijberoep
Hallo,
ik ben geïnteresseerd om een mobiele horecazaak (genre marktkraam) te beginnen binnen een jaar. De investeringskost zou zo'n € 10 000 zijn.
Dit zou als bijverdienste zijn (zelfstandige in bijberoep) (1à2 dagen/week)
Ik zou mijn voltijdse job als werknemer behouden of 4/5 werken.
Om ervaring op te doen zou ik graag in een horecazaak werken, maar die willen enkel jobstudenten aannemen.
Kan ik bij hen sporadisch werken als zelfstandige en hen factureren?
Is het dus zinvol om mij al te vestigen als zelfstandige of is dit niet wijs?
Daarnaast, ik las dat je bij aankopen van materiaal dat gaat dienen in de zaak, je op de factuur 'btw nummer in aanvraag' kan laten vermelden. Maar hoe lang op voorhand kan je gerief aankopen dat je dan nog in je zaak fiscaal kan inbrengen?
Alvast bedankt.