Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Werken als zelfstandige verkoper (in bijberoep).

Vraag van: 5773 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

ik wou eens vragen wat de nadelen zijn om een zelfstandig bijberoep uit te oefenen voor een firma die zelfstandige verkopers zoekt, moet ik een btw nr aanvragen en wat zijn de nadelen voor mij allemaal ik werk nu momenteel via intriem voor een firma en de dagen dat ik niet moet werken ben ik werkloos dus krijg ik daar vergoeding voor van de RVA . Wat kan ik het best doen ?

1 Antwoorden 1. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  Beste,

  Indien u wenst te starten dient u de volgende dingen in orde te brengen:

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften.

  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens uw professioneel rekeningnummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.

  Indien u als zelfstandig helper of werkend vennoot (minimum 1 aandeel) voor deze firma gaat werken (dus niet zelf factureren aan de firma) dan kan u de 2 eerste stappen overslaan.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in bijberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 75,62 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 1.419,50 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.

  4) aansluiting ziekenfonds
  Dit kan tenslotte ook via ons in orde gebracht worden. Indien u dit wenst kan u naar ons ziekenfonds overstappen zodat u slechts één contactpunt heeft voor al uw vragen. Een aansluiting bij ons ziekenfonds kan al vanaf 4 euro per maand en per persoon. Wij kunnen u dan tevens een zeer goede hospitalisatieverzekering aanbieden en een product gewaarborgd inkomen.

  Gezien u een uitkering krijgt gaat u hier wel heel goed moeten opletten. Het algemeen principe is dat als u een zelfstandige activiteit gaat uitoefenen u geen uitkering gaat krijgen. U gaat dus best voorafgaandelijk bij de RVA informeren of u onder bepaalde voorwaarden een uitkering kan blijven behouden. De kans dat ze dit toestaan is hier echter zeer klein.

  Voorts dient u ervoor op te letten dat dit niet als schijnzelfstandigheid gekwalificeerd kan worden.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors.

  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden