Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Werken als transporter

Vraag van: 990 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

geachte
ik zou u via deze weg willen vragen wat ik het beste doe. Ik heb namelijk een fiat ducato gekocht en de levering is voorzien half juni en de bedoeling was deze enkel prive te gebruiken voor mijn karting hobby.

Maar een vriend van mij heeft een transport bedrijf en heeft momenteel veel werk en daarom had hij gevraagd om eventueel op mijn vrije dagen voor hem te rijden en daarom zou ik als zelfstandige in bijberoep willen starten vanaf september omdat ik vanaf dan pakjes en goederen kan vervoeren voor een hem.

Ik werk in een vol continue systeem en heb 2 weken op 5 vrij en ga dan in die weken enkele dagen voor die firma rijden maar weet nog niet hoe veel ik er mee ga verdienen (afhankelijk van het werk dat er is).

Kan ik dan best starten als kleine onderneming want ik denk dat ik niet aan die 15000 ga komen en kan ik dan beter een aparte rekening nemen voor deze zaak en een financiering voor de cammionette of ze nu gewoon prive kopen en dan over zetten naar de zaak of wat raad u aan en kan ik deze dan volledig inbrengen als onkost over een aantal jaren of hoe gaat dit?

Ps bedankt voor de vele goede info op uw site

1 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Als u een eenmanszaak begint, is er niet zoiets als “op de zaak zetten”. Het is van u, of je dat nu als zaak of als priv√© persoon hebt.

  U kan die dan afschrijven, à rato van de levensduur, en enkel voor het beroepsgebruik.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden