Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Welke stappen ondernemen om in orde te zijn?

Vraag van: 959 keer bekeken Algemeen

Ik zou graag online zelfgemaakte kleding verkopen.

Welke stappen moet ik ondernemen om in orde zijn?

Ik heb me laten vertellen dat je niets moet aangeven als je een bepaald bedrag niet overschrijd?

Alvast bedankt

1 Antwoorden 1. Danny De Pourcq - Xerius

  Hallo Lindsay,

  Om in Belgi√ę een eigen zaak te starten moet je aantonen dat je over voldoende kennis beschikt om een bedrijf te leiden (kennis bedrijfsbeheer).
  Het ondernemingsloket kijkt dit na vooraleer de inschrijving te registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

  Je kan best vooraf ook een zichtrekening openen die verschillend is van je privérekening.

  Als je kan starten met een zelfstandig bijberoep, dat wil zeggen dat je naast je webshop ook nog minstens halftijds werkt voor een werkgever, dan bestaat de mogelijkheid dat je geen sociale bijdragen hoeft te betalen.
  Dit is het geval als je netto belastbaar bedrijfsinkomen lager is dan 1.419,50 euro. Er is wel een aansluitingsplicht zoals voor iedere zelfstandige.

  Tevens kan je ook genieten van een btw-vrijstelling als jouw omzet niet meer dan 5.580 euro bedraagt. In dat geval reken je de klanten geen btw aan. Dit heeft als voordeel dat je geen btw-aangiftes moet indienen.

  Tot slot kunnen we je ook aanraden eens je licht op te steken bij het Flanders Fashion Institute. Zij organiseren regelmatig infosessies en workshops die dieper ingaan op bepaalde zakelijke aspecten van de modeontwerpersactiviteit.

  Vriendelijke groeten,

  Danny De Pourcq
  Adviseur ondernemers
  Xerius


Deze vraag beantwoorden