Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Welke stappen moet ik nemen om als zelfstandige in bijberoep te starten?

Vraag van: 2949 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik ben aan het denken om zelfstandige in bijberoep op te starten. Daar heb ik volgende vragen bij:

-Welke stappen en administratie moet ik vervolledigen alvorens te kunnen starten?

-Wat zijn de potentiele kosten welke deze aanvraag met zich meebrengt?

-Waar moet ik mijn aanvraag doen?

2 Antwoorden 1. Vicky Vermeiren

  Eerst en vooral heb je natuurlijk een diploma bedrijfsbeheer nodig, voor sommige beroepen zal je ook je beroepskennis moeten aantonen. Daarnaast zal je een apart rekeningnummer moeten aanvragen voor je bedrijf.

  Wanneer je naar een sociaal secretariaat gaat neem je die informatie mee samen met je identiteitskaart, lijst van je activiteiten, reeds aangevraagde vergunningen, je vestigingsadres en eventuele oprichtingsakte van je venootschap.

  Bij een sociaal secretariaat zullen ze je inschrijven in de kruispuntbank van ondernemingen, hier betaal je €81,50 voor, ze kunnen ook zorgen voor je btw nummer (€71.39). Ze sluiten je dan ook direct aan bij het sociaal verzekeringsfonds.

  Je kan kiezen uit verschillende sociale secretariaten ( Xerius, Acerta, Zenito…).

  Hopelijk heb ik je hiermee kunnen helpen 🙂 2. Noëlla - Securex Ondernemingsloket

  Beste,
  Indien u wenst te starten als zelfstandige zijn er een aantal stappen die u dient te ondernemen en wij kunnen u hiermee verder helpen.

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften. In sommige gevallen dient er tevens een bewijs van beroepskennis te worden voorgelegd.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens uw professioneel rekeningnummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in bijberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 75,62 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 1.419,50 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.

  4) aansluiting ziekenfonds
  Dit kan tenslotte ook via ons in orde gebracht worden. Indien u dit wenst kan u naar ons ziekenfonds overstappen zodat u slechts één contactpunt heeft voor al uw vragen. Een aansluiting bij ons ziekenfonds kan al vanaf 4 euro per maand en per persoon. Wij kunnen u dan tevens een zeer goede hospitalisatieverzekering aanbieden en een product gewaarborgd inkomen.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors. Ze nodigen u graag uit voor een gratis en gepersonaliseerd advies.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden