Welkom Gast. Inloggen or Registreren

4 Antwoorden

Welke kilometervergoeding gebruiken?

Vraag van: 8817 keer bekeken Boekhouden

Ik zou een kleine onderneming met minder 5580€ op jaarbasis willen opstarten. Ik zou enkel vanop afstand advies geven en af en toe eens ter plaatse moeten gaan bij de klant. Mijn enigste kost zou zijn: kilometers en eventueel bijscholingen. PC, auto en degelijke zal privé zijn maar ook gebruikt voor het bijberoep.

Heb nog 2 vraagjes:

- welke kilometervergoeding mag gebruikt worden? De officiële 0.34..€/Km? Kan ik deze doorrekenen aan de klant? En dan voor mijn persoonsbelasting de 0.15€/Km? Of enkel aan de klant 0.34 doorrekenen of enkel voor de personenbelasting 0.15?

- de bijscholingen: kan ik die in mindering brengen van de jaarlijkse omzet? Of kan ik deze ingeven bij beroepsonkosten voor de persoonsbelasting?

Alvast bedankt!

4 Antwoorden 1. [email protected]

  Dag Tom,

  de km vergoeding die je doorrekent mag jezelf bepalen. Die 0,34 cent is wel algemeen aanvaardbaar.

  Voor de personenbelasting kan je ofwel 0,15 cent de km aftrekken, ofwel kan je een percentage van je autokosten aftrekken (onderhoud,aankoop,verzekering,verkeersbelasting,benzine,…)

  de bijscholingen kan je inderdaad inbrengen als beroepskost.

  gr.

  Hans 2. zaakvoerder IctDynamic

  Tom,
  voor dit soort van problemen heb ik recent nog een spreadsheet ontwikkeld die op basis van 2 sets van adressen automatisch de afstand (en de tijd) uit googe haalt. Is ontwikkeld geweest voor een gekende dienstenleverancier in Antwerpen maar omdat aantal uur ontwikkeltijd behoorlijk is opgelopen probeer ik het nu ook, tegen heel laag tarief, aan KMOs aan te bieden.

  Volledig artikel is trouwens te vinden op: http://wp.me/s24Mjq-998 3. Zelfstandigen.be

  Het drempelbedrag voor de btw-vrijstellingsregeling werd opgetrokken. http://www.zelfstandigen.be/vrijstellingsregeling-btw/ 4. zaakvoerder IctDynamic

  Kan ondertussen trouwens aangeven dat software nu ook gekocht is door fietsersbond en dat ik druk in de weer ben om park en rides en eventueel dichtst bijzijnde station te verwerken. Ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit een excel een google map te maken wordt bekeken. Interesse -> [email protected]


Deze vraag beantwoorden