Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Welke juridische vorm gebruiken?

Vraag van: 1254 keer bekeken Rechtsvorm

Wat een schat aan informatie! Misschien kunt u ook helpen met mijn vraag?

Samen met een vriendin hebben we het idee opgevat om crea-namiddagen te geven op zaterdag aan kinderen + crea koffers te verhuren ( themakoffers bv. prinsessen, ridders).

We hebben een concept en we hebben een mogelijke betaalbareruimte maar we piekeren ons suf over de juiste juridische vorm!

VZW en Feitelijke Vereniging mag geen winst maken, dit dus niet. Voor een  BVBA moeten we 18000 euro vastzetten op een rekening, voor een NV 61000 euro, dat is onmogelijk voor ons kleinschalig projectje.

Eerlijk gezegd zien we door de bomen het bos niet meer.

1 Antwoorden 1. SBB Accountants en Adviseurs

  Beste,

  de keuze van de juiste ondernemingsvorm is een gegeven waar wel meer starters mee worstelen. Moet het per se een vennootschap zijn? En indien u inderdaad best opteert voor een vennootschap, dan zou de VOF misschien een geschikte ondernemingsvorm kunnen zijn?

  In de praktijkgids ‘vennootschap of niet?’ – die u gratis kunt downloaden op onze website (https://www.sbb.be/Nederlands/Doelgroepen/KMOzelfstandigen/Publicaties/tabid/629/language/nl-BE/Default.aspx) – vindt u heel wat informatie terug over de voor- en nadelen van de verschillende vennootschapsvormen.

  Wenst u een advies op maat? Neem dan gerust contact op met een van onze kantoren (www.sbb.be). Onze startersadviseurs kunnen samen met u de meest geschikte ondernemingsvorm bepalen. Een eerste gesprek is steeds vrijblijvend.

  Vriendelijke groeten,
  Nathalie Put


Deze vraag beantwoorden