Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Welk sociaal verzekeringsfonds kiezen?

Vraag van: 4421 keer bekeken Sociaal statuut

Als opstartende zelfstandige is mij verteld dat ik me dien aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Blijkbaar wordt deze keuze veelal bepaald door je boekhouder. Kunnen jullie me informatie geven mbt:

- waarop baseert de boekhouder zich

- zijn er grote verschillen in dienstverlening. Maw, zijn er sociaal verzekeringsfondsen die me ook bijstaan met het opstellen van een business plan en/of me in latere fases ook bijstaan met bedrijfseconomisch advies Alvast bedankt voor jullie terugkoppeling

2 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  Als zelfstandige is de aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds verplicht. Er zijn inderdaad verschillende sociale verzekeringsfondsen. U maakt zelf de keuze bij welke fonds u wenst aan te sluiten. De aansluiting moet ten laatste op de dag van de start van uw zelfstandige activiteiten. Doet u dit niet dat krijgt u een verwittiging en kan u als beginnende starter niet genieten van een uitstel van betaling gedurende de twee eerste kwartalen. Indien u totaal nalaat om u aan te sluiten bij een fonds naar keuze, wordt u van ambtswege aangesloten bij het RSVZ. Meestal kiest u voor het sociaal verzekeringsfonds die samenwerkt met het ondernemingsloket die uw inschrijving in de KBO regelt. De boekhouder laat zijn klant de vrije keuze. Indien de klant geen voorkeur heeft, kan hij u aanbevelen bij een sociaal verzekeringsfonds aan te sluiten met wie hij geregeld samenwerkt omdat hij bv als gemandateerde elektronisch de gegevens kan raadplegen.
  Wij raden u aan contact te nemen met go-Start Ondernemingsloket :
  http://www.securex.eu/seats.nsf/frmHome?ReadForm&Lang=N
  die samenwerkt met Integrity Sociaal Verzekeringsfonds :
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/ons-aanbod/sociaal-verzekeringsfonds/
  Securex kan u helpen bij de opstart van uw zaak, u begeleiden als jonge startende zelfstandige en ook als u naderhand personeel in dienst neemt.
  Veel succes! 2. zelfstandigen.be

  Misschien dat dit artikel kan helpen?

  http://www.zelfstandigen.be/sociale-kas/

  Een sociaal verzekeringsfonds is er alleszins niet om je te helpen bij de opmaak van een business plan of het geven van bedrijfseconomisch advies.

  Daarvoor moet je op zoek naar andere instanties…


Deze vraag beantwoorden