Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Webwinkel beginnen in bijberoep

Vraag van: 1498 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste, Ik ben pas afgestudeerd als kleuterleidster. Ik heb nog geen job kunnen vinden maar zou graag een webwinkel beginnen als bijberoep. Kan dit?

2 Antwoorden 1. Cashaca boekhoudsoftware voor zelfstandigen

  Je kan enkel een statuut als bijberoep hebben wanneer je deze combineert met een baan als werknemer. Als dit niet het geval is zal je automatisch als een zelfstandige in hoofdberoep beschouwd worden wat neer komt op hogere sociale bijdragen. 2. Frederik De Schrijver

  Beste Chloe,

  Leuk te horen dat je plannen hebt om te starten als zelfstandige!

  Om dit in bijberoep ( te kunnen doen, moet je minstens halftijds voor een werkgever werken. Als ooit vast benoemd wordt als onderwijzer, moet je minstens 6/10de van een voltijds werkrooster presteren om te worden beschouwd als bijberoeper. Anders zal je als zelfstandige in hoofdberoep worden aangesloten. Meer informatie over bijberoep kan je hier terugvinden (http://www.xerius.be/gevestigde-ondernemer/bijberoep-of-hoofdberoep/)

  Voor het opstarten van een webwinkel moet de basiskennis bedrijfsbeheer (http://www.xerius.be/starter/voorbereiden/bedrijfsbeheer/) aangetoond worden. Dit kan op basis van jouw diploma hoger onderwijs.

  Hopelijk vind je snel een job zodat je van start kan gaan met jouw webwinkel!

  Vriendelijke groeten,
  Frederik


Deze vraag beantwoorden