Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Webshop met meerdere verkopers

Vraag van: 632 keer bekeken Startersforum

Hallo,

ik speel met het idee om een webshop te beginnen waarop meerdere verkopers hun producten kunnen verkopen.
Hierbij zou tijdelijk het geld op rekening van de webshop betaald worden en na levering van de goederen wordt het geld dan doorgestort naar de desbetreffende verkopers.

Is dit iets wat legaal toegelaten is of moet je hier een speciaal statuut voor hebben om dit geld tijdelijk op de rekening van de webshop te houden, er een commissie op te nemen en pas een paar dagen later door te storten?
Ik dacht dat hier stricte regels voor bestonden in Nederland, maar in Belgiƫ vind ik er niet onmiddellijk iets over terug.

Heeft iemand hier een antwoord op?

alvast bedankt!

3 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  In tegenstelling tot Nederland is er in Belgiƫ geen specifieke wetgeving voor webshops.

  U kan als feitelijke vereniging een rekening openen bij een bankinstelling, met alle verkopers samen, en dan de gelden verdelen, op basis van de specifieke verkopen, en commissies. 2. Kapitein

  Beste,

  bedankt voor het antwoord.

  Ik heb nog 1 bijkomende vraag hierbij. Wanneer alle verkopers op het moment van de opstart niet bekend zijn en er gaandeweg nog veel nieuwe verkopers kunnen bijkomen die geen handtekening kunnen zetten bij de bank als mede-eigenaar van de rekening, zou dit dan problemen kunnen geven?

  Of is het in dat geval eerder een kwestie van vertrouwen dat de verkopers in de webshop moeten stellen dat ze hun geld doorgestort zullen krijgen? 3. Carbofisc

  dat moet je eens aan je bank vragen


Deze vraag beantwoorden