Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Wat moet ik doen om ZIB te worden?

Vraag van: 1036 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Graag zou ik starten met zelfstandige in bijberoep.

Ik heb nu drie maanden met een IBO contract gewerkt, nu schakel ik over op een voltijds contract.

Maar ik weet hier echt niets over. Wat zijn de kosten die je hiervoor moet maken en hoe gaat het allemaal in zijn werk.

1 Antwoorden 1. Noella-Securex Ondernemingsloket

  Indien u wenst te starten als zelfstandige zijn er een aantal stappen die u dient te ondernemen en wij kunnen u hiermee verder helpen.

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften.
  Afhankelijk van de activiteit dient u soms tevens over de nodige beroepskennis te beschikken.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens uw professioneel rekeningnummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in bijberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 75,62 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 1.419,50 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.
  Voor een netto jaarinkomen van een 3.000,00 euro bedragen de voorlopige sociale bijdragen in bijberoep +/- 160,00 euro per kwartaal.

  4) aansluiting ziekenfonds
  Dit kan tenslotte ook via ons in orde gebracht worden. Indien u dit wenst kan u naar ons ziekenfonds overstappen zodat u slechts één contactpunt heeft voor al uw vragen. Een aansluiting bij ons ziekenfonds kan al vanaf 4 euro per maand en per persoon. Wij kunnen u dan tevens een zeer goede hospitalisatieverzekering aanbieden en een product gewaarborgd inkomen.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors. Ze nodigen u graag uit voor een gratis en gepersonaliseerd advies. Via de volgende link kan u de contactgegevens terugvinden.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden