Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Wat moet ik doen om een vennootschap op te richten?

Vraag van: 1388 keer bekeken Rechtsvorm

Ik wil een vennootschap oprichten om een zelfstandige dakwerker te worden maar wat en wie moet ik allemaal contacteren ?

1 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  Wilt u een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid dan zal u via de notaris de oprichtingsakte moeten laten verleiden. Heeft u die bescherming niet nodig, dan zijn er andere vennootschapsvormen waarvoor een onderhandse akte kan opgemaakt worden.
  Wij raden wel aan bij een accountant langs te gaan voor de opstelling van het financieel plan. Dit plan zal door de notaris opgevraagd worden.
  Op bijgaande site vindt u de voor- en nadelen en een overzicht van een aantal vennootschapsvormen : http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/statuut/eenmanszaak-vennootschap/
  Eens de vennootschap opgericht is, komt u bij het ondernemingsloket go-Start langs, die voor u alles kan regelen: inschrijving in de KBO, BTWaanvraag, aansluiting bij de sociale kas … Op bijgaande site vindt u een stappenplan :
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/start/administratieve-formaliteiten/vennootschap/index.html
  U kan voorafgaandelijk reeds een afspraak maken om informatie te verzamelen en na te gaan welke documenten u vervolgens zal moeten meebrengen. Zie adressen:
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl


Deze vraag beantwoorden