Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Wat moet ik allemaal doen?

Vraag van: 917 keer bekeken Algemeen

Beste

Ik had interesse in de inkoop van goederen uit china om deze hier te verkopen.. het zou sowieso gaan om een kleinschalig iets.. eerder uit interesse en als bijverdienste.. echter weet ik letterlijk niets af van de regels en plichten hieromtrent.. het principe is zo intrigerend maar jammer genoeg onderworpen aan vele regels lijkt me.. ik hoop dat u me onderstaande vragen in zeer eenvoudige taal aan me kunt uitleggen :)

Ik wou dit eens beginnen met een 50tal stuks.. zien wat het geeft.. maar in dit geval moet ik meteen bepaalde administratieve handelingen treffen? en zo ja. wat dan? of kan ik dit gewoon eenmalig proberen zonder dat dit gevolgen heeft of is dit dan echt illegaal? moet er een ondernemingsnummer sowieso worden aangevraagd? hoe gaat dit en wat houdt dat in? en dus aangezien het sowieso kleinschalig zou zijn hoef ik geen btw te hanteren? maar dus ook geen 6 procent waarover ik zag dat men sprak??

met andere woorden stel ik koop een artikel in voor 1 euro en verkoop het hier aan 15 euro.. het enige dat ik dan moet aangeven is 15 euro min 1 euro op mijn belastingsaangifte bij personenbelasting? dit is de enige plicht dat ik moet doen? enkel mijn volledige winstmarges ingeven op mijn belastingsbrief?

Alvast bedankt

2 Antwoorden 1. Dave D

  Als u een handelsactiviteit uitoefent, moet u een BTW-nummer hebben (hetzij als zelfstandige, hetzij als vennootschap). Enkel de occasionele verkoop moet niet worden aangegeven.

  Aangezien u echt goederen aankoopt met de bedoeling daarop winst te maken, is van een occasionele verkoop geen sprake.

  Als kleine onderneming kan u een BTW-vrijstelling bekomen. U mag dan niet meer dan 15.000 EUR omzet hebben per jaar. Er is sprake dat dit bedrag zou worden opgetrokken tot 25.000 EUR per jaar. Van hetgeen u aankoopt (computer, telefoon, …), kan u vanzelfsprekend evenmin BTW aftrekken. Dit kan een nadeel zijn. U moet facturen uitschrijven en daarop vermelden: Kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting. Btw niet toepasselijk. U dient enkel een BTW-listing in te vulllen (1 x per jaar).

  Als zelfstandige in bijberoep betaalt u ook verminderde sociale bijdragen als u een beperkt inkomen hebt. In bepaalde gevallen betaalt u zelfs geen bijdragen (als uw beroepsinkomen lager is dan 1 423,89 euro). 2. Carbofisc

  Vergeet ook niet dat je BTW op je aankoop gaat betalen. Bij inklaring van uw goederen binnen de EU zal de douane de BTW hierop heffen.


Deze vraag beantwoorden