Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Wat met wisselende uurroosters?

Vraag van: 1166 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik geef in hoofdberoep les. Maar ben niet elk semester zeker van mijn part time betrekking.

Is er een mogelijkheid om mijn zelfstandig bijberoep te houden, ook als ik sommige semesters niet aan mijn 11,5/23uur kom?

Dit is namelijk zeer vervelend.

Groeten en alvast bedankt

1 Antwoorden 1. Zenito Ondernemingsloket

  Beste Cindy,

  Als contractuele leerkracht moet er aan de halftijdse norm voldaan worden (235 uur per kwartaal werken + minstens 50 % en het begin en einde van het kwartaal gedekt door een arbeidscontract. De 235 uren kunnen verminderd worden met het aantal vakantiedagen.

  Als statutaire leerkracht zijn er twee criteria : 6/10 werken of 282 uren in de 38 urenweek en minstens 8 maanden of 200 dagen werken

  Als statutaire leerkracht die nog een contractuele opdracht heeft of een job als werknemer moet er enkel aan de halftijdse norm voldaan worden (zie contractuele leerkracht).

  In een aantal beperkte gevallen kan een tijdelijke vermindering of onderbreking toch in bijberoep behouden blijven, als op kwartaalbasis de 50 % behouden blijft en het aantal gepresteerde uren 235 uren blijft. Contacteer daarom de studiedienst van je sociaal verzekeringsfonds om in concreto te bekijken welke de impact is van de tijdelijke onderbreking op je situatie.

  Met vriendelijke groet,

  Bart Pittoors
  Sociaal Juridisch Adviseur Zenito Studiedienst
  Zenito Sociaal Verzekeringsfonds en Ondernemingsloket
  http://www.zenito.be


Deze vraag beantwoorden