Welkom Gast. Inloggen or Registreren

0 Antwoorden

Wat is het best: al starten als zelfstandige in bijberoep zonder inkomsten of wachten?

Vraag van: 1253 keer bekeken , , , ,
Algemeen, Boekhouden, Financieel, Zelfstandig bijberoep

Hallo, mijn naam is Elien, ik word binnenkort 26 jaar en werk als leerkracht lager onderwijs. Daarnaast ben ik sinds een jaar of 3 heel intensief bezig met het volgen van alles wat te maken heeft met (mentale) gezondheid (o.a. zelfbeeld, perfectionisme, depressie, burn-out, stress, meditatie, eetstoornissen,...). Eind december studeerde ik af als Eating Psychology Coach en in de korte nabije toekomst wens ik nog een aantal opleidingen te volgen.

Ik ben op zoek naar iemand die duidelijk en oprecht advies kan geven over het al dan niet opstarten als coach in bijberoep. Ik maakte in 2019 en 2020 al redelijk wat opleidingskosten en overweeg daarom om te starten in bijberoep. Op die manier kan ik hopelijk nog wat kosten inbrengen en bij de opleidingen die ik nog wil volgen gebruikmaken van de 30% subsidies via de KMO-portefeuille. Maar... aangezien ik nog volop bezig ben met het uitwerken van mijn aanbod en met het volgen van verdere opleidingen, zal ik dit jaar nog geen inkomsten hebben. Is het dan überhaupt wel mogelijk die kosten in te brengen? Of is het dan toch beter om te wachten tot ik 'klaar' ben vooraleer ik start als zelfstandige in bijberoep.

Ik weet dat ik de vrijstelling voor btw kan aanvragen en geen sociale bijdragen zal moeten betalen zolang ik niet meer verdien dan € 1.548,18 op jaarbasis. In mijn familie- en vriendenkring is er niemand die werkt als zelfstandige, dus dit is voor mij heel onbekend terrein. Ik had ondertussen reeds 2 gratis kennismakingsgesprekken met een boekhouder, maar concreet advies voor mijn situatie, kreeg ik jammer genoeg niet.

Alvast heel erg bedankt voor de hulp!

Deze vraag beantwoorden