Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Wat doen om legaal bezig te zijn?

Vraag van: 976 keer bekeken Sociaal statuut

Ik zou af en toe wat kleins kunnen bijverdienen. Op jaarbasis spreken we van een 5000 euro. Wat kan ik het beste doen zodat ik legaal bezig ben en mijn klanten een wettelijke factuur kan bezorgen?

Alvast bedankt

3 Antwoorden 1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste raf,

  Je dient je in te schrijven in het ondernemingsloket, aan te sluiten bij de kas voor zelfstandigen en mogelijk bij de btw (vrijstellingsregeling tenzij bouw) en tenslotte aangifte doen van je inkomsten bij de belastingen en mogelijk btw. 2. Frederik De Schrijver - Xerius

  Beste Raf,

  U kan daarvoor terecht bij Xerius, zowel voor uw inschrijving bij het ondernemingsloket als uw aansluiting bij het sociaal verzekeringsfonds.

  Het ondenemingsloket regelt voor u de aanmaak van een ondernemingsnummer, de inschrijving van uw eenmanszaak in de KBO en de aanvraag voor BTW-activatie. Het sociaal verzekeringsfonds brengt uw aansluiting als zelfstandige in orde.

  Het is interessant voor u om na te kijken of u voldoet aan de voorwaarden voor zelfstandige in bijberoep. Ook moet u er rekening mee houden dat u basiskennis van bedrijfsbeheer moet aantonen om als zelfstandige te kunnen starten.

  Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren.

  Vriendelijke groeten,

  Frederik De Schrijver
  Verantwoordelijke Startersservice
  Xerius 3. Raf

  Hartelijk dank Frederik.

  Zeker alles eens bekijken.


Deze vraag beantwoorden