Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Wat als je werkloos wordt?

Vraag van: 1138 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Hallo, Ik heb een aantal vragen. Ik ben gestart in bijberoep (als kapster ) maar mijn bazin heeft me ontslagen. Ik was nog geen 3 maanden bezig in bijberoep. Mijn bijberoep vervalt nadat mijn opzegtermijn is afgelopen? Als ik tegen dan iets anders heb gevonden, kan ik gewoon ZIB blijven? Moet je dan vast ingeschreven zijn ergens? Of is intrim ook goed? Dank u voor de hulp!

2 Antwoorden 1. SBB Accountants en Adviseurs

  Beste,

  Zolang u uw sociale rechten verder vrijwaart als werknemer, kan u aangesloten blijven als zelfstandige in bijberoep.

  Tijdens uw opzegtermijn lopen uw sociale rechten verder. Vindt u aansluitend een nieuwe tewerkstelling als werknemer voor minimum 50% van een voltijdse tewerkstelling,
  dan kan u inderdaad daarna ook nog verder aangesloten blijven in bijberoep.

  U mag ook via interimcontracten tewerkgesteld worden. Zolang u maar de norm van 50% haalt en u zowel de eerste als de laatste werkdag van elk kwartaal door een contract gebonden bent.

  Vriendelijke groeten,
  Nathalie Put 2. Noella

  Beste,

  Wanneer u na de opzegperiode toch aan 3 maanden komt kan u ook steeds contact opnemen met de RVA om daar na te vragen of er geen (tijdelijke) combinatie mogelijk is tussen de zelfstandige activiteit en een uitkering.

  Is een cumul mogelijk dan dient u het sociaal verzekeringsfonds een bewijs van de toestemming van de RVA te bezorgen, samen met een bewijs van het feit dat u een uitkering krijgt. Op deze manier kan u uw bijberoep ook behouden.

  Met vriendelijke groeten

  Noëlla Wouters
  Securex Ondernemingsloket


Deze vraag beantwoorden