Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Waar moet ik belastingen betalen?

Vraag van: 936 keer bekeken Financieel

Beste,

Ik ben woonachtig en werkzaam in Nederland.

Ik zou als zelfstandige in bijberoep in Belgie gaan werken. Moet ik dan belastingen betalen op het geld dat ik in Belgie verdien of over het bedrag dat ik in Belgie en Nederland verdien?

Mvg

--

2 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Wat bedoelt u juist met in België gaan werken in bijberoep?

  In principe zal u in Nederland belast worden op uw Nederlands inkomen, alsook moet u het Belgisch inkomen aangeven, maar er echter geen belasting op betalen. Het dient enkel om de hoogte van uw belastbaar inkomen in Nederland te bepalen.
  In België dient u dan uw inkomen in België aan te geven, en er belastingen op betalen.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be 2. Maurice

  Als je een adres in Nederland hebt, zou ik een NL eenmanszaak openen. Dit is uiterst simpel te regelen bij de Kamer van Koophandel (gewoon langsgaan, is in 15 minuten geregeld, kost een paar tientjes)

  Met je eenmanszaak mag je vrij in de hele EU werken en je kan alle buitenlandse bedrijven in de EU eenvoudig BTW vrij factureren. De KvK kan je gratis helpen met het opzetten van een factuur voor het buitenland.

  Dit is heel erg veel goedkoper op te zetten dan een zaak in België plus je betaald heel heel heel erg veel minder belasting.

  Zelf ben ik een Nederlander die naar België verkast is en waar ik in Nederland onderaan de streep rond de 30% belasting betaalde, kom ik in België, linksom of rechtsom niet onder de 50%.
  Denk aan startersaftrek (eerste 3 jaar dat je winst maakt), flinke zelfstandige aftrek en 14% korting voor kleine zelfstandigen. Dat in combinatie met veel lagere personenbelasting dan in België.

  Je moet er financieel iets voor over hebben om in dit schone land te willen wonen 🙂


Deze vraag beantwoorden