Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Waar kan ik terecht met vragen over zelfstandig bijberoep?

Vraag van: 1265 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

een vraagje...  mijn dochter is zelfstandige in bijberoep sinds 1 juli 2013.

zij heeft bij haar werkgever per 24 juli 2013 haar ontslag gekregen.

haar opzegtermijn loopt tot 17 september 2013.

kan mijn dochter in bijberoep blijven ??? na 17 september ??? want eigenlijk is ze nog maar een paar maanden in bijberoep ???

als zij werk vindt voor 20U/week, mag dat onder het stelsel van een proefcontract zijn ???

zij heeft al proef gaan draaien op een bedrijf maar daar geven ze enkel een proefcontract voor een half jaar, is dit dan ook geldig voor het bijberoep ???

waar kan ik met bepaalde vragen terecht, want bij de meeste instantie's is het van "zoek eventjes via computer" maar ik zou zelf bepaalde vragen hieromtrent willen stellen.

kunnen jullie mij verder helpen aub ??

1 Antwoorden 1. Noella

  Beste,

  Uw dochter maakt best een afspraak met haar contactpersoon van het sociaal verzekeringsfonds.

  Zolang de contractbreuk loopt kan ze voor de volledige kwartalen van de contractbreukvergoeding bijberoep blijven.
  Geziend de opzegvergoeding eindigt op 17/09 en het kwartaal pas eindigt op 30/09 wordt dit kwartaal beschouwd als hoofdberoep.

  Wat ik aanraad is dat ze naar de RVA gaat en toestemming vraagt om haar zelfstandige activiteit te cummuleren met een uitkering. Krijgt ze de toestemming en kan ze haar sociaal verzekeringsfonds een schriftelijk bewijs bezorgen van deze toestemming samen met een bewijs waaruit blijkt dat ze een uitkering krijgt, dan blijft het ook bijberoep.
  Meestal wordt dit pas toegestaan als ze als 3 maanden in bijberoep zelfstandige is … Er worden dan ook bepaalde voorwaarden opgelegd door de RVA.

  Vind ze nog ander werk waardoor ze op het einde van het kwartaal minstens halftijds werkt van een voltijdse werknemer en gedurende gans het kwartaal gemiddeld aan een halftijdse tewerkstelling komt, dan blijft het ook bijberoep.

  Met vriendelijke groeten

  Noëlla Wouters
  Securex Ondernemingsloket


Deze vraag beantwoorden