Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen

Vraag van: 1826 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

ikzelf zou graag een deeltijds zelfstandig beroep beginnen met verschillende activiteiten: koordirigent en uitvaartceremonies in combinatie met een webproject en bijlessen geven. Ik mailde de BTW dienst met de vraag of ik vrijstelling kan genieten waarop ze zeiden dat dit voor de eerste 2 wel mogelijk is, voor de laatste 2 zou ik dan wel BTW plichtig zijn. Wat als mijn jaarlijks inkomen hoger ligt dan die € 5 580? Moet ik dan alle facturen herzien en overal BTW op plaatsen? citaat inspecteur Gent: Al deze activiteiten kunt u uitoefenen onder één BTW-nummer Uw activiteiten van het geven van bijlessen en het beheren van een website zijn aan de BTW onderworpen. Volgens artikel 44 §2 van het BTW-wetboek worden vrijgesteld: 8° de diensten aan organisatoren van voordrachten verstrekt door voordrachtgevers die als zodanig handelen; de diensten aan organisatoren van schouwspelen en concerten, aan uitgevers van grammofoonplaten en van andere klankdragers en aan makers van films en van andere beelddragers verstrekt door acteurs, orkestleiders, muzikanten en andere artiesten voor de uitvoering van toneelwerken, baletten, films, muziekstukken, circus- variété- of cabaretvoorstellingen; … Hieronder valt uw activiteit als koordirigent en het geven van voordrachten in het crematorium. Indien uw omzetcijfer uit uw zelfstandige activiteit lager ligt dan 5580€ op jaarbasis, kunt u genieten van de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen.

2 Antwoorden  1. Mario Nardiello

    Beste

    Wat dit betreft kan ik U al meedelen dat vanaf 1 januari 2014 de minimumgrens hoogstwaarschijnlijk zal opgetrokken worden naar € 25.000,00.

    Dit lost dus al veel op…  2. Zelfstandigen.be

    Het bedrag van de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen, werd aangepast. http://www.zelfstandigen.be/vrijstellingsregeling-btw/


Deze vraag beantwoorden