Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Vrijstelling van btw?

Vraag van: 1227 keer bekeken Boekhouden

Stel ik werk volgens "vrijstelling van Btw" en krijg een opdracht van een andere zelfstandige. Als ik aan hem factureer voor bijvoorbeeld een herstelling, en ik betaal op de gebruikte onderdelen BTW, die factureer ik door aan hem zonder het te vermelden. Als deze herstelling voor hem een onkost is, kan hij toch de BTW die hij uiteindelijk ook betaald heeft niet recuperen? U zei in een eerder antwoord dat dan de oplossing is om de factuur van de gebruikte onderdelen op de opdrachtgever "Klant" te laten factureren maar dan valt de winstmarge op onderdelen toch ook weg?

1 Antwoorden 1. SBB Accountants en Adviseurs

  Beste,

  Als u een BTW-belastingplichtige bent die een beperkte omzet realiseert op jaarbasis (niet meer dan 5.580 EUR) en u maakt gebruik van de kleine ondernemingsregeling, dan dient u geen BTW te rekenen. Daartegenover staat dat u geen recht op aftrek heeft m.b.t. de BTW die u zelf betaald heeft.

  De medecontractant op zijn beurt kan geen BTW aftrekken gezien geen BTW werd aangerekend. Eventuele niet aftrekbare BTW die in de prijs is inbegrepen, kan hij niet in aftrek nemen. Dit kan vermeden worden als de materialen rechtstreeks aan de medecontractant gefactureerd worden, maar inderdaad dan verliest u de winstmarge op de onderdelen.

  vriendelijke groeten,
  Nathalie Put


Deze vraag beantwoorden