Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Vragen ZIB

Vraag van: 985 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Bedankt alvast voor deze nuttige en informatie rijke website!

Ik ben van plan om te starten als ZIB "onder vrijstelling van btw" m.b.t. Smartphone reparaties maar had nog een vraagje over het inbrengen van kosten...
Bv. Ik start mijn zaak in mei op en in deze maand koop ik laat ons zeggen 50 lcd schermen aan, hoef ik deze kosten dan in zijn geheel in te brengen, of hoef ik deze kosten maar pas in te brengen wanneer er een effectieve reparatie heeft plaatsgevonden van een smartphone en ik het in mijn dagontvangstenboek noteer (per stuk dus) ?

In het verleden zei u dat het inbrengen van hoge kosten zonder het boeken van effectieve winsten aanleiding zou kunnen geven tot een belastingcontrole. Stel dat ik van mei tot december maar met weinig uitgeoefende reparatie's zit en hier amper/geen winst op heb kunnen boeken, hoef ik me dan te verwachten aan een belastingscontrole, of heeft dit meer te maken m.b.t. Meubels, pc, auto e.d. ? Wat zou hier de eerlijkste/slimste manier zijn om deze kosten in te brengen ?

En nog een laatste vraagje :)
Indien de 50 schermen aangekocht 05/2015 in zijn gehelen als kost ingegeven zouden moeten worden, en ik oefen vanaf mij 05/2015 t.e.m. 31/12/2015 maar 25 reparaties uit. Wat gebeurt het volgende boekjaar met de overige 25 schermen? Deze moet ik wellicht als 100% winst inboeken dan ?

U bent alvast bedankt

1 Antwoorden  1. Carbofisc

    Het bijhouden van een voorraad is verplicht!

    Dat houdt in dat enkel de verkochte schermen aftrekbaar zijn.

    Alain Carels
    http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden