Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Vragen over het bijberoep

Vraag van: 2144 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

In de nabije toekomst zou ik zelfstandige in bijberoep worden, maar heb nog enkele vragen hier omtrent.

1. Als je in het bezit bent van een A1-diploma, is dan een bijkomende opleiding bedrijfsbeheer nodig? Ik hoor hier verschillende tegenstrijdige berichten over.

Men zegt mij dat als iemand in de familie (tot de 3e graad) in het bezit is van een attest bedrijfsbeheer, je hem kan aanstellen om zelf een btw nummer aan te vragen.

2. Als je geniet van een tijdskrediet zonder motief met RVA uitkering, kan je dan alsnog een zelfstandig bijberoep uitoefenen?

3. Als je geniet van een tijdskrediet zonder motief met RVA uitkering en je moet alsnog een cursus bedrijfsbeheer volgen. Kan je dan educatief verlof aanvragen mits goedkeuring van de werkgever?

1 Antwoorden 1. Noella

  Beste,

  Wij moeten steeds het diploma zien om na te gaan of dit kan volstaan als bewijs basiskennis bedrijfsbeheer.
  Ik raad mijn klanten altijd aan om, indien mogelijk, het bewijs zelf te leveren maar dit kan inderdaad perfect aangeleverd worden door een familielid tot in de 3de graag, de echtgenote, de wettelijk samenwonende partner of iemand waarmee je minstens 6 maanden feitelijk mee samenwoont.
  Let wel op dat deze mensen geen uitkering genieten zodat ze geen problemen krijgen.

  Een uitkering tijdskrediet is meestal niet cummuleerbaar met een inkomen uit een zelfstandige activiteit. Dit kan enkel voorlopige toegestaan worden indien je al een hele tijd in bijberoep de zelfstandige activiteit uitoefende en volledig tijdskrediet opneemt. Voor de nodige info hierover neemt u best contact op met de RVA.

  M.b.t. educatief verlof. Als de opleiding recht geeft op educatief verlof kan je dit bij je werkgever aanvragen. De instelling waar je de opleiding gaat volgen kan meestal aangeven of er al dan niet educatief verlof aan de opleiding gekoppeld is.


Deze vraag beantwoorden