Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Voordelen BVBA tegenover éénmanszaak?

Vraag van: 3096 keer bekeken Rechtsvorm

Beste,

ik heb na wat opzoekingswerk jullie website teruggevonden & jullie interessante artikelen. 

Ik ben van plan om kwartaal 1 - 2014 te starten met een BVBA. 

Nu heb ik de afgelopen weken met verschillende freelancers gesproken & aangezien de regering DiRupo toch aanzienlijk wat wijzigingen heeft aangebracht...twijfelen er véél aan de voordelen van een BVBA. 

Korte situatieschets: ikzelf ben 37j oud, gehuwd & 2 kinderen. 

Dagelijks factureer ik zo'n 600-650 €/dag. Kosten zijn zeer beperkt (trein + internet) en plan de renting van een wagen voor 2014. Ik ben nog geen eigenaar van een eigen woning & deze aankoop zou ik ook gedurende 2014 willen uitvoeren. 

Wat zouden jullie momenteel aanraden & wegen de voordelen van BVBA nog steeds op tov éénmanszaak? Zeker rekeninghoudend met mijn persoonlijke situatie.

Alvast bedankt voor jullie tijd!!!

2 Antwoorden 1. [email protected]

  Beste,

  de regering di rupo brengt niet enkel kommer en kwel voor de bvba. Zo is het mogelijk om na een wachtperiode voor nieuwe opgerichte vennootschappen een dividend aan 15% belastingen uit te keren. Als we dit samen nemen met de vennootschapsbelasting van 34% komen we op een effectieve belastingdruk van 100 -34 = 66 – 9.9= 56,1 dus 44% wat toch een stuk minder zal zijn dan de personenbelasting gezien je omzet. Wel zit je jaarlijks met extra kosten. Een ander voordeel voor een vennootschap is de mogelijkheid tot extra pensioenopbouw. Je kan ook altijd starten als eenmanszaak en daarna nog overschakelen naar bvba. Als je nog andere vragen hebt stuur gerust een mailtje. Succes 2. Zelfstandigen.be

  Voordelen BVBA tegenover eenmanszaak blijven er inderdaad nog.

  Waarnaar je verwijst, is de aanpassing van de voorheffing i.v.m. de liquidatiebonus. Naar aanleiding van deze vraag hebben we op de homepagina van http://www.zelfstandigen.be alles nog eens opgelijst.

  Succes met de oprichting van de bvba.


Deze vraag beantwoorden