Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

VOF opstarten via artikel 37

Vraag van: 871 keer bekeken Algemeen

Momenteel ben ik huismoeder sinds 5 jaar,nu het tijd wordt om terug aan de slag te gaan,hadden we graag een vof opgericht. Ik heb ondertussen diploma nagelstyliste en had graag in de toekomst schoonheidsspecialiste erbij gedaan.

Mijn man werkt voltijds en we hadden graag een jaar geprobeerd om mijn zaak op te starten via artikel 37 . Nu was mijn vraag of mijn man ook als zelfstandige wordt beschouwd aangezien hij en ik als vennoten zullen optreden?Want dit is in een vof niet mogelijk als stille vennoot denk ik. En of het voldoende is dat mijn man(als vennoot) zijn attest bedrijfsbeheer heeft i.p.v. ik.

 

2 Antwoorden 1. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste,

  Artikel 37 is denk ik niet mogelijk bij een vennootschap. Ik zou aanraden om gewoon als eenmanszaak te werken in eerste instantie. Hierbij is artikel 37 wel mogelijk een de opstartkost / boekhoudkost ligt ook een stuk lager.

  http://www.hanseynikel.be 2. Carbofisc

  Artikel 37 kan perfect als zaakvoerder in een VOF.

  Als het een VOF wordt zal je man wel degelijk zelfstandige moeten worden. Daarom dat ik een VOF zeker niet als de ideale vennootschapsvorm zie. Ik zie ook niet in waarom je een vennootschap zou moeten starten hiervoor.

  Met vriendelijke groeten,
  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden