Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

VOF oprichten als zelfstandig verpleegkundige

Vraag van: 1257 keer bekeken Rechtsvorm

Beste,

Ik werk als zelfstandig verpleegkundige en zou een VOF willen oprichten.

Kan u mij misschien wat meer vertellen hoe dit in zijn werk gaat, stel dat ik 6000 euro bruto per maand zou verdienen hoeveel ik per maand dan netto zou kunnen overhouden en hoeveel ik hiervan in de VOF moet laten staan ?

Alvast bedankt !

2 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Waarom een vof? Dat is een rechtsvorm die specifiek met meerdere werkende vennoten werkt. U en een compagnon dus, niet u alleen.

  Hoeveel er netto over blijft is eigenlijk niet te voorspellen. U opteert voor een vennootschapstructuur, en dat brengt dan met eich mee dat u uw inkomen uitsplitst in een inkomen als natuurlijk persoon, uw wedde, en een inkomen als rechtspersoon, dat in de vennootschap blijft.
  Hoeveel u over houdt hangt specifiek af van de wedde die u wil of nodig hebt uit de vennootschap. Verder nog van uw verdere kostenstructuur (auto, medische apparatuur, …)

  U kan altijd contact met ons opnemen voor verdere informatie.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be 2. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste Stephanie,

  ik denk dat inderdaad een goed vertrekpunt is om te kijken hoeveel je iedere maand als loon voor jezelf nodig hebt. Als er dan nog een aanzienlijk bedrag overschiet zou je kunnen bekijken of een vennootschap handig zou zijn want deze brengt ook bijkomende kosten met zich mee.

  http://www.hanseynikel.be


Deze vraag beantwoorden