Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Verschillende activiteiten uitoefenen?

Vraag van: 1282 keer bekeken Algemeen

Ik ben zelfstandige en factureer als producer, opnameleider en redacteur aan verschillende mediabedrijven. Kan ik als zelfstandige werken voor een schrijnwerker en factureren. Let wel op, ik help de schrijnwerker in zijn job, totaal los van wat ik normaal doe. En hoe zit dat met arbeidsongevallen in dat geval?

3 Antwoorden 1. Elke H

  Geert,

  Hangt er vanaf welke activiteiten je wil doen, je neemt best contact op met een ondernemingsloket in jouw buurt: http://www.zenito.be/nl/kantoren.

  Je activiteiten moeten juist vermeld staan in de KBO, of je riskeert dat de klant jou niet uitbetaald. Voor de rechter verlies je dit dispuut als je gegevens niet correct geregistreerd zijn. Opgelet: elke wijziging aan de KBO kost 81,50. 2. Janique - Securex Ondernemingsloket

  beste,
  Indien je andere activiteiten doet dan diegene die reeds opgenomen zijn in de KBO, moet je die laten inschrijven. Daarvoor kan je terecht bij het ondernemingsloket : bekijk onderstaande link voor het dichtsbijzijnde adres van go-start : http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl

  Een arbeidsongevallenverzekering is enkel voor werknemers. Als zelfstandige neem je best een ongevallenverzekering of beter nog een verzekering gewaarborgd inkomen.
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/groei/controleer-pas-aan/optimaliseer-sociaal-statuut/ 3. Geert Vandeput

  Beste,

  Je moet gewoon ervoor zorgen dat je in de KBO ingeschreven staat als schrijnwerker. Kost zoals hierboven vermeld 81,50 euro voor een wijziging.

  Het kan wel zijn dat je een diploma nodig hebt om je te kunnen inschrijven als schrijnwerker, dat moet je dan eventjes navragen.


Deze vraag beantwoorden