Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Verplicht om als zelfstandige te beginnen bij Cat-alicios?

Vraag van: 998 keer bekeken Sociaal statuut

Ik zou graag willen beginnen als kattenoppas bij cat-alicious. Ze doen vakantieopvang aan huis en zoeken medewerkers. Het leek me allemaal heel tof tot ik hoorde dat je zelfstandige moest worden voor hen.

Ik ben toch wat ongerust en vraag me af of dit geen schijnzelfstandigheid is? Ze heeft wel al meer mensen op deze manier in dienst, maar toch. Je mag ook niet kiezen wat je vergoeding is enzo.

Ik weet niet goed wat ik moet doen, hopelijk kan er iemand hier meer informatie geven of tips.

Bedankt alvast.

2 Antwoorden 1. Debby Buys

  Beste Lindsey,

  Een zelfstandige is een natuurlijk persoon die in België een beroepsactiviteit uitoefent die niet verbonden is aan een arbeidsovereenkomst. Met andere woorden, iemand die niet onder gezag of toezicht werkt, en zijn of haar activiteiten en werkuren zelf bepaalt.

  Indien u slechts voor één opdrachtgever gaat werken kan dit dus beschouwd worden als schijnzelfstandige. Ook wanneer uw vergoeding maandelijks hetzelfde bedrag is kan u gecatalogeerd worden onder het statuut van schijnzelfstandige.

  Wanneer u dus start als zelfstandige en er vindt een fiscale controle plaats, dan kan de controleur uw statuut herkwalificeren naar werknemer. De gevolgen van schijnzelfstandigheid zijn vooral nefast voor de opdrachtgever.

  Vriendelijke groeten,

  Debby Buys
  Adviseur ondernemers
  Xerius 2. Lindsey

  Beste Debby,

  Het lijkt mij een heel duidelijk antwoord en bedankt om het voor mij te verduidelijken.


Deze vraag beantwoorden