Welkom Gast. Inloggen or Registreren

3 Antwoorden

Verkopen chemicaliën online

Vraag van: 976 keer bekeken Algemeen

Hallo

 

Ik wil graag online chemicaliën verkopen, maar weet niet aan welke vergunningen ofzo ik moet voldoen. Waar kan ik terecht met vragen? VLAREM lijkt mij een optie, maar ik vind niets van informatie hieromtrent.

Ga ik voor hulp met opstarten best naar een boekhouder of naar een advocaat?

 

Hartelijk dank

3 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Welke chemicaliën? Vlarem, misschien, FAVV, misschien, … vooral nagaan of je die mag bezitten en welke de voorwaarden voor de stockage gelden.

  Een advocaat zal je bij de opstart niet direct veel kunnen helpen. Toch niet voor het aanvragen van bv ondernemingsnummer etc.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be 2. Mathias

  Beste

  Hartelijk dank voor uw antwoord Alain.
  De chemicaliën die ik wil verkopen liggen wat moeilijk. Ze zijn in geen geval illegaal, maar sommige mensen zouden er misschien toch aanstoot aan kunnen nemen. Ze vallen onder de categorie “research chemicals”. Deze stoffen zouden vooral verkocht worden aan hobby chemici of eventueel B2B (misschien in een later stadium). Deze producten zijn alleen geschikt voor gebruik in een laboratorium, dus ik denk niet dat ik iets met de FAVV heb te doen.

  Ik zou starten met retail dus kleine hoeveelheden. Opslag van maximaal enkele honderden grammen. Deze worden dan verpakt in kleinere verpakkingen en opgestuurd.

  Als u het zou zien zitten om mij te begeleiden bij het opstarten/runnen van een zaak, ik heb gezien dat uw kantoor in Oostkamp ligt, ik ben net in Brugge komen wonen.

  Mathias 3. Carbofisc

  Op zich kan dit dan zonder veel problemen.

  U kan ons zeker contacteren voor de oprichting van uw zaak.

  Alain Carels
  http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden