Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Verhuur van licht- en geluidsinstallatie

Vraag van: 903 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Goeiedag iedereen,

Na het opzoeken over mijn vraag dat ik wil stellen botste ik op dit forum.

Hier is mijn kwestie:
Mijn vader heeft een hele licht- en geluidsinstallatie. Deze gebruikt hij in zijn vrije tijd. Nu vroegen we het af of het niet mogelijk is om deze installatie ook te verhuren. Ik zit momenteel in mijn opleiding KMO-management, dus ik heb wel wat verstand en zie het zeker zitten om een eigen onderneming te starten. Nu vroeg ik mij of het wel nodig is om een onderneming te starten. Het zou hier dan gaan om een eenmanszaak (denk dat dit het meest logische is?). Nu vroeg ik me af of het wel de moeite is om hier een zaak van te starten? Wat als we uiteindelijk merken dat we niet genoeg tijd hebben etc. (ik met mijn opleiding, mijn vader met zijn huidig beroep).
Ook wist ik niet goed hoe het zat inzake verzekeringen. Als we voor elke verhuur een deftig contract opstellen, kunnen we toch niets verkeerds voorhebben? Of bezie ik dit volledig verkeerd?

Alvast bedankt!

1 Antwoorden 1. Carbofisc

  Beste,

  Als je meermaals, voor eigen rekening, met of zonder winstoogmerk, die installatie verhuurt, dan moet je daarvoor een onderneming starten.

  De moeite, dat kan alleen jij bepalen.

  Een contract is allemaal goed en wel, maar wat als je zelf in de fout gaat? Dan heb je best een verzekering. Een contract kan dit niet verhelpen.

  Mocht je nog vragen hebben, kan je die gerust stellen: http://www.carbofisc.be


Deze vraag beantwoorden