Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Vennootschap zonder adres in België?

Vraag van: 1510 keer bekeken Rechtsvorm

Ik een aanbod gekregen voor een contract van 500 euro per dag als zelfstandige te werken in Belgie. Ik zou dus een vennootschap willen oprichten maar ik woon momenteel nog in het buitenland. Ik ben een eigendom aan het kopen en die akte zal rond zijn enkele weken voordat mijn contract van start gaat.

Kan ik een vennootschap oprichten zonder een vast adres in belgie? Zou ik bvb tijdelijke het adres van mijn moeder kunnen gebruiken en de zetel dan verhuizen eens de akte van het huis verleden is?

Verder is het mij ook niet helemaal duidelijk welke vorm ik best kies voor mijn situatie. Zijn de belastingvoordelen van een Comm. V. hetzelfde als die van een BVBA?

Alvast bedankt!

2 Antwoorden 1. AZ ACCOUNTING - Abdel

  Beste Stien,

  Beide opties zijn mogelijk :
  – adres van de vennootschap in het buitenland
  – tijdelijk adres (bv. bij uw moeder) en later verplaatsen

  Zowel bij een comm.v als bij een bvba zult onder de zelfde vennootschapsbelasting vallen. Dus het zelfde belastingregime zal van toepassing zijn.

  Bij uw keuze tussen comm.v en bvba zult u de voor- en nadelen moeten afwegen en zo uw keuze maken. Bv. kan een comm.v niet door één persoon worden opgericht. Bij een bvba is dit echter wel mogelijk. Meer info vindt u ook op onze website.

  Mvg,
  Abdel
  AZ ACCOUNTING
  http://www.azaccounting.be 2. Hans Eynikel - boekhouder - fiscalist

  Beste,

  Ik zou idd de zetel bij bijvoorbeeld uw moeder zetten om die daarna te verplaatsen.

  Onder de huidige fiscale wetgeving kan u na een wachtperiode dividend uitkeren aan 15% indien u kapitaal van 18550 volstort is., als u kapitaal minder bedraagt bijvoorbeeld v.o.f. , of commanditaire vennootschap is dit 25%.

  Een BVBA is wel duurder in oprichting maar u geniet er wel beperkte aansprakelijkheid.


Deze vraag beantwoorden