Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Heeft het zin om met een vennootschap te beginnen?

Vraag van: 1757 keer bekeken Rechtsvorm

Ik heb een aanbod gekregen om als zelfstandige voor een firma te werken en hierdoor een bedrag van om en bij de 6000 euro ex. btw te factureren per maand. Mensen raden mij aan om een vennootschap op te richten. Maar ik weet niet of de opdracht langer dan 1 jaar zal duren. Ik heb amper kosten...denk aan een maximum van 80euro per maand. Wat denken jullie? Heeft het zin dat ik dan best met een vennootschap begin?  

2 Antwoorden 1. Stephane Leliaert

  Met zo’n grote omzet en zo weinig kosten is een éénmanszaak m.i. geen goed idee! Maar heb je niet meer kosten? Auto, benzine, telefoon, kantoor, restaurant, … ?

  Vennootschap is dan een betere oplossing maar indien het maar voor een jaar is heb je wel veel administratie nadien. Indien je er niets meer mee doet kan je die verkopen of vereffenen. Opnieuw veel administratie en kosten. je bespreekt dit best eens met een adviseur. Je geeft hier (te) weinig info.

  ter info:
  http://centrum-voor-ondernemen.be/nl/home
  http://www.unizo.be
  http://www.voka.be 2. SBB

  Om een correct antwoord te kunnen geven is er een gedetailleerd overzicht nodig van uw gezinssituatie en andere inkomsten dan beroepsinkomsten om zo een vergelijking te kunnen opmaken. De keuze voor een vennootschap hangt overigens tevens af van andere aspecten dan louter fiscale: mogelijke beperking van aansprakelijkheid, boekhoudkundige verplichtingen, enz.

  U kan steeds een afspraak maken bij een SBB-kantoor in uw buurt. Een eerste gesprek is steeds geheel vrijblijvend.


Deze vraag beantwoorden