Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Veel winst als zelfstandige in bijberoep

Vraag van: 2215 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Wanneer je als zelfstandige in bijberoep op jaarbasis 25 000 euro zou over houden (onkosten reeds afgetrokken). Is het dan het interessants om maandelijks jezelf een soort van uitkering te geven of het geld te laten zitten in de bvba en enkel indien nodig jezelf een uitkering te geven? Als je zou kiezen voor eenmaandelijkse uitbetaling, op hoeveel zou dat dan komen? Hoe zit het met de sociale bijdragen? Mvg

1 Antwoorden  1. Janique - Securex Ondernemingsloket

    Als je jezelf een loon toekent uit de bvba, zal dit nettoloon bepalend zijn voor uw sociale bijdragen. De sociale bijdragen worden berekend à rato 22% (vf het 4e volledige jaar zelfstandige activiteit) op uw nettobelastbaar inkomen van 3j terug wel te verstaan. Je zal dus pas de invloed van 2013 ondervinden in 2016.(dit in de veronderstelling dat je al min. 3j zelfstandig bent). Het toegekende loon zal ook fiscaal, bovenop uw loon als loontrekkende, in de personenbelasting worden belast.

    Laat u dit inkomen in de bvba dan zal de bvba daarop geen sociale bijdragen betalen en wordt dit belast aan vennootschapstarief.

    http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/statuut/eenmanszaak-vennootschap/


Deze vraag beantwoorden