Welkom Gast. Inloggen or Registreren

2 Antwoorden

Vanaf wanneer moet je met een bijberoep beginnen?

Vraag van: 1803 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Ik ben bediende, met een gewoon contract van 39u/week. In mijn vrije tijd maak ik dingen zoals mutsen, sjaals, etc.

Ik krijg de laatste tijd vaak de vraag of ik die niet wil verkopen. Mag ik dat zomaar?

Moet ik me als zelfstandige in bijberoep aanmelden om zulke dingen te mogen verkopen? Ik zal nooit voor meer dan 100-200€ per maand verkopen, denk ik. Dus het gaat echt wel om hele kleine inkomsten.

Alvast bedankt

2 Antwoorden 1. Noella

  Wanneer u iets gaat verkopen op zelfstandige basis, wordt u beschouwd alszijnde zelfstandige en dient u over een ondernemingsnummer te beschikken.

  Wij kunnen u hiermee helpen.

  1) aanvraag ondernemingsnummer
  Als zelfstandige dient u over een geldige inschrijving in de KBO te beschikken. Opdat u een ondernemingsnummer kunt verkrijgen voor de acticiteiten die u wenst uit te oefenen, dient u ons een bewijs basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen. Dit bewijs kan geleverd worden a.d.h.v. bepaalde diploma’s / getuigschriften.
  De aanvraag van dit ondernemingsnummer kost 81,50 euro. Dit is een vast tarief opgelegd door de overheid.
  U dient tevens een apart rekeningnummer te openen en dit nummer bij te hebben.

  2) aanvraag BTW nummer
  Na ontvangst van het ondernemingsnummer dient u een BTW nummer aan te vragen. Dit kan via ons (60,50 euro) maar dit kan u ook zelf in orde brengen.
  Gezien de beperkte inkomsten kan u een vrijstelling van BTW aanvragen zodat u geen kwartaalaangiftes dient te doen.

  3) aansluiting sociaal verzekeringsfonds
  Ook deze verplichte aansluiting kan via ons in orde gebracht worden. Indien u dit in bijberoep wenst uit te oefenen bedragen de voorlopige minimum bijdragen 75,62 euro per kwartaal. Let wel op dat dit bedrag gelinkt is aan een netto jaarinkomen uit de zelfstandige activiteit van +/- 1.419,50 euro. Verdient u meer dan gaat u achteraf moeten bijbetalen dus is het aangeraden dit goed bij te houden en de bijdragen eventueel laten verhogen wanneer u ziet dat u teveel gaat verdienen.

  Voor verdere info kan u steeds contact opnemen met één van onze client advisors. Ze nodigen u graag uit voor een gratis en gepersonaliseerd advies.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl 2. zaakvoerder IctDynamic

  Als U deze verkoop reeds bewerkstelligt zonder veel promotie en/of gebruik van sociale media en in de veronderstelling dat U er plezier aan beleeft dan zou ik dat zeer sterk aanraden om toch verder te doen en wellicht ook sociale media zoals facebook en linkedin (gratis) en eventueel een webstek te gebruiken. Wij focussen ons op start-ups en zijn bereid mini-opdrachten (1 uur of meer) te doen of advies te geven. Bel eventueel indien bijkomende vragen.


Deze vraag beantwoorden