Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Vanaf wanneer kun je een zelfstandig bijberoep starten?

Vraag van: 1528 keer bekeken Zelfstandig bijberoep

Beste, Hopelijk kan u me op volgende vragen antwoord bieden. Na 18 maanden werkloos te zijn geweest kan ik volgende maand deeltijds (20 u. per week) beginnen werken voor een dienstverleningsorganisatie (dienstencheques). Tevens zou ik ook graag een zelfstandig bijberoep opstarten. Mijn vraag: kan ik onmiddelijk mijn btw-nr aanvragen of moet ik x aantal maanden in dienst zijn? Kan ik zowiezo wel een btw-nr aanvragen in combinatie met een bedrijf dat via het dienstencheques principe werkt?  

1 Antwoorden 1. Janique - Securex Ondernemingsloket

  Je kan best een afspraak maken bij het ondernemingsloket Securex om de administratieve en sociale verplichtingen in orde te brengen.
  Bij het ondernemingsloket vraag je een ondernemingsnummer in de Kruispuntbank voor ondernemingen aan. Daarvoor moet u een bewijs van basiskennis van het bedrijfsbeheer voorleggen, voor bepaalde activiteiten is er ook beroepskennis noodzakelijk.
  Bij het ondernemingsloket zorgen ze ook voor uw inschrijving bij de sociale verzekeringskas voor zelfstandigen en helpen ze u bij de aanvraag van eventuele vergunningen.
  U wacht best tot u effectief als loontrekkende werkt alvorens uw zelfstandige activiteit te starten. Indien u start na de begindatum van uw loontrekkende activiteit kan u immers bewijzen minstens 1/2-tijds tewerkgesteld te zijn, start u als zelfstandig voor uw loontrekkende activiteit dan moet u eerst toelating vragen aan de inspecteur van de RVA.
  http://www.securex.eu/seats.nsf/vwGo-Start_nl
  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/


Deze vraag beantwoorden