Welkom Gast. Inloggen or Registreren

0 Antwoorden

Van particulier naar eenmanszaak met vrijstelling van btw

Vraag van: 1093 keer bekeken Boekhouden

Als student ondernemer die recentelijk een onderneming startte met vrijstelling van btw heb ik 2 vragen.

Startpunt:

Ik ben zelf  verzamelaar van postzegels, ik koop verzamelingen op 2dehands, haal er uit wat ik zelf wil houden en verkoop het overgebleven deel opnieuw door via 2dehands. 

Hoe het verder moet?

Recentelijk (1 week geleden) ben ik gestart met de verkoop op een webshop. Als ik verzamelingen opkoop dan is vaak maar een 10% geschikt om zakelijk te verkopen. 

Mijn vragen:

  1. Ik heb een redelijk voorraad liggen van postzegels die ik kan verkopen op de webshop (alles 2dehands aangekocht als particulier afgelopen 2 jaar) Kan ik deze voorraad 'verkopen aan mijn eenmanszaak?' of hoe kan ik dit als kost boeken voor mijn eenmanszaak?
  2. Als ik verzamelingen opkoop in de toekomst, op welke manier kan ik dan een opsplitsing maken tussen privé (zelf houden), privé (verkopen van zaken die enkel verzamelaars willen en ik dus enkel via 2dehands kan verkopen) en zakelijk via een webshop zoals bv bol.com. Belangrijk om te weten is dat het moeilijk is om een verzameling van iemand over te kopen gedeeltelijk privé en gedeeltelijk met mijn eenmanszaak. Bij voorkeur koop ik verzamelingen altijd privé aan en bekijk ik nadien wat geschikt is om te verkopen met mijn eenmanszaak.

Deze vraag beantwoorden