Welkom Gast. Inloggen or Registreren

6 Antwoorden

Van de FORD beginnen als zelfstandige

Vraag van: 2030 keer bekeken Algemeen

Als programmeur van plc technieken ben ik al 20 jaar ervaren in het vak. Daar mijn werkgever FORD Genk stopt met zijn productie heb ik het idee opgevat om met een of 2 collega's een bvba op te richten en onze diensten aan te bieden aan het bedrijfsmilieu, waar we nu tewerkgesteld zijn.

Welke onderzoeken zijn noodzakelijk om die stap te nemen en hoe moet je voet aan wal krijgen als beginnend ondernemer?

6 Antwoorden 1. Mario Nardiello

  Het belangrijkste is uiteraard om eerst een financieel plan op te stellen voor de start van de activiteiten.
  Hierbij wordt een prognose gemaakt voor 3 komende boekjaren.
  Een belangrijk onderdeel van het plan is uiteraard ook de ‘marketing’, meer specifiek potentiële klanten en ‘concurrenten’ in dezelfde sector.

  Het plan zal verder dan moeten uitwijzen als het een ‘haalbare’ kaart is of niet. Want ik veronderstel dat er dan ook 3 zaakvoerders zullen zijn, dus het moet voldoende rendabel zijn om 3 bestuurdersvergoedingen eruit te halen. 2. Peter Danneels

  Via onderstaande link krijg je een goed overzicht van de diverse aspecten om te starten als zelfstandige. Je vindt er informatie m.b.t. uw sociaal statuut, projectfinanciering, ondernemingsplan. Alle relevante informatie gecentraliseerd op één plaats.

  http://www.securex.be/nl/zelfstandige/opstart/voorbereiding/

  Extra tip: op 04-12-2012 organiseert Securex een “startersday” in Hasselt voor iedereen die geïnteresseerd is om te starten als zelfstandige.

  Inschrijvingen via http://www.securex.be/nl/groep/landingspages/starters-day-nl.html 3. SBB Accountants en Adviseurs

  Wij bewonderen uw initiatief om niet bij de pakken te blijven zitten en een zelfstandige activiteit te overwegen. Als accountant met heel wat kantoren in Limburg kunnen wij uw opstart begeleiden. In elk kantoor kunt u bij een startersadviseur alle informatie verkrijgen die u nodig heeft om een gefundeerde beslissing te nemen.

  Bovendien hebben wij over het beroep van zelfstandig informaticus een specifieke startersgids die u gratis kan downloaden op onze website http://www.sbb.be.

  Wij wensen u alvast veel succes! 4. Startersforum

  Als het de eerste keer is dat jullie in aanraking komen met (zelfstandig) ondernemerschap, is het inderdaad goed om de “Startersday” van Securex bij te wonen.

  In de tussentijd heb je misschien iets aan ons stappenplan?

  http://www.startersforum.be/stappenplan/ 5. Boekhoudkantoor De Factuurwinkel bvba

  Een zeer goed idee om ondernemer te worden. Belangrijk is het businessplan eerst uit te schrijven en je goed voor te bereiden.

  Zeker contact opnemen met een boekhouder of accountant. 6. Zelfstandigen.be

  In het kader van het Limburgplan (SALK) n.a.v. het sluiten van FORD-Genk, wordt de oprichting van een “herplaatsingsloket” voorzien en de “organisatie van flexibele trajecten naar ondernemerschap”.

  In die zin is het goed om eens te informeren bij een stakeholder zoals de VDAB, VOKA, Unizo…of laat je bijstaan door een deskundige op ons adviesplein. Zie http://www.adviesplein.be

  Succes met jullie “zelftewerkstelling”


Deze vraag beantwoorden