Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Welk type vennootschap of eenmanszaak

Vraag van: 1730 keer bekeken Rechtsvorm

Ik ben met brugpensioen, of SWT (stelsel van werkloosheid met toeslag) en kan aan de slag als consultant. Ik zou 7000 euro/maand factureren. Ik hoef geen loon uit te betalen en kan alles binnen de vennootschap laten. Ik zou een wagen willen inbrengen en andere kosten +/- 800/maand. Deze regeling zou voor 9 maanden toepasselijk zijn. Welk type van vennootschap is meest aangewezen? Tenzij U denkt dat ik beter bij eenmanszaak blijf?

1 Antwoorden  1. zelfstandigen.be

    Gezien het factuurbedrag, jouw statuut en het feit dat het geld in de vennootschap blijft, is een vennootschap interessanter dan een eenmanszaak. Wellicht is in jouw geval een vof aangewezen.

    De oprichting van een vennootschap is vaak maatwerk. Zeker in jouw geval (vanwege je statuut en vermoedelijke leeftijd). Vandaar dat je best een afspraak maakt met een boekhouder of accountant in jouw buurt.

    Een niet onbelangrijke opmerking. Het komt voor dat mensen die uit dienst gaan bij een werkgever, nadien gevraagd worden om voor diezelfde werkgever consultancy opdrachten uit te voeren. Het is natuurlijk niet geweten of dit bij jou het geval is. Is dat wel zo? Dan kijk je best na of je niet als schijnzelfstandige aan de slag gaat.


Deze vraag beantwoorden