Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Tuinhuis bouwen als opslagruimte

Vraag van: 1912 keer bekeken Boekhouden

Ik heb een zelfstandig bijberoep in de sector tuinaanleg en onderhoud. Ik geniet tevens van de vrijstellingsregeling van BTW aangezien ik elk jaar minder dan € 5580 winst maak. Wegens plaatsgebrek voor mijn materiaal zou ik een nieuw groot tuinhuis willen bijplaatsen, kan ik dit dan inbrengen als onkosten in 2013 en/of genieten van de aannemersprijs bij de bestelling van het tuinhuis. Bedankt

1 Antwoorden  1. zelfstandigen.be

    Aangezien het tuinhuis dienst zal doen als opslag- of bergruimte, mag je het zeker inbrengen als beroepskosten. Als het ook dient voor het opbergen van de grasmaaier, fietsen en strandstoelen, zul je een verdeling moeten maken tussen privé en beroepsgebruik.

    Of je kunt genieten van een aannemersprijs is op het eerste zicht niet duidelijk. Wel als het gaat om de aankoop ervan. Niet om de plaatsing (bijv. btw medecontractant).

    Wat telt, is dat je de volledige aanschafwaarde, eventueel te verhogen met plaatsingskosten, in rekening neemt EN daarbij rekening houdt met het feit dat je het tuinhuis moet afschrijven.

    Zie http://www.zelfstandigen.be/afschrijvingen/


Deze vraag beantwoorden