Welkom Gast. Inloggen or Registreren

1 Antwoorden

Tot wanneer kun je kosten inbrengen?

Vraag van: 1817 keer bekeken Boekhouden

Dag, een nieuwe auto staat klaar voor levering in de garage. Ik twijfel om een zelfstandige activiteit in eenmanszaak te starten. Ik begrijp dat als ik de auto nu laat leveren nlaat factureren die later nog kan worden ingebracht in de zaak, zowel fiscaal als naar het recupereren van de btw. Althans 50% van die btw zoals dat met auto’s gaat. Maar hoelang kan ik het nog uitstellen om die eenmanszaak te starten na de facturatie van de auto zonder die btw-recuperatie te missen?

1 Antwoorden  1. Zelfstandigen.be

    Dat is moeilijk zeggen, Wester.

    Alles hangt af van de feitelijke situatie. Je hebt recht op aftrek als je de wagen koopt met het oog op de start van een zelfstandige activiteit. Wanneer je die start, is minder relevant.

    Het spreekt voor zich dat als je een auto koopt en je ondertussen geen enkele aantoonbare handeling stelt met het oog op een eigen zaak, je na verloop van tijd moeilijk de auto kunt inbrengen onder het mom van een noodzakelijk bedrijfsmiddel. Het maakt dan weinig uit of dat na 1 maand dan wel 1 jaar is. Een feitenkwestie met andere woorden.

    Laat voor de zekerheid maar “btw-nummer in aanvraag” op de factuur vermelden.


Deze vraag beantwoorden